Намір міськради в межах  оптимізації структури керування містом ліквідувати управління у справах молоді й сім’ї викликав різко негативну реакцію серед молодіжних громадських організацій. У день засідання виконкому вони провели акцію протесту «Молодь кинули».
Координатор акції Олексій Чорний заявив, що ліквідація управління у справах молоді й сім’ї практично ставить жирний хрест на всій молодіжній політиці міської влади. А якщо протягом двох тижнів депутати міськради не прислухаються до думки студентів, учнів, аспірантів, молодих лікарів і вчителів, ті вдадуться до масових акцій непокори: оголосять масову голодовку, почнуть пікетувати вулиці.
— Нам сьогодні навіть зібратися ніде, — констатував Олексій Чорний. — Набридло проводити збори у Макдональдсах та їдальнях швидкого харчування. Палац студентів відкритий для всіх, крім студентів, палац спорту от-от розвалиться. І в такій ситуації нас позбавляють можливості шукати захисту й розуміння в чиновників, які займалися молодіжною політикою.
Міський голова Одеси Олексій Костусєв заявив, що питаннями молоді він буде займатися особисто разом зі своїми підлеглими.