Народний депутат України, почесний президент столичного ТОВ «Житлобуд» Іван Куровський (позафракційний) надасть фінансову підтримку землякам у розвитку матеріальної бази бальнеологічного курорту Хмільник на Вінниччині. «Я бачу, що наш курорт Хмільник такий само перспективний, як Трускавець, — наголосив народний депутат під час зустрічі з керівниками регіону — головою облради Сергієм Татусяком та головою обл-держадміністрації Миколою Джигою. — Саме з таких зустрічей починаються бізнес-проекти. Успішними стають ті з них, коли вдається поєднати зусилля інвестора й влади».
Заручившись підтримкою земляків, гість запевнив, що має намір надати не одноразову фінансову допомогу. В його планах реалізувати бізнес-проект, спрямований на розвиток привабливості курорту. Фінансування здійснюватиметься за кошти благодійного фонду народного обранця. На прохання керівників регіону народний депутат долучиться також до вирішення питання про надання Хмільнику статусу міста-курорту.
Іван Куровський не вперше допомагає землякам. У рідному селі Скаржинці Хмільницького району за кошти благодійного фонду депутата відремонтовано школу, фельдшерсько-акушерський пункт, Будинок культури. У ФАПі встановлено стоматологічний кабінет, обладнання для якого також закуплено за кошти фонду. В 2006 році ТОВ «Житлобуд» взяло в оренду земельні паї односельців депутата. При цьому інвестор зобов’язався повністю утримувати соціальну сферу села. Крім розрахунків за земельні й майнові паї, витрачають кошти на харчування дітей у школі та дитсадку, ремонтують дороги, прокладено газо- й водопровід.
У минулому році ТОВ «Житлобуд» уклало угоди на оренду земельних паїв із жителями ще одного села цього самого району — Терешпіль. Власники наділів отримуватимуть оплату в розмірі дев’яти відсотків вартості паю. Це втричі більше, ніж передбачено чинним законодавством. Жоден інвестор у регіоні поки що не платить селянам стільки, як зобов’язався це робити народний депутат Іван Куровський. У планах інвестора — будівництво в Терешполі тваринницького комплексу на 600 голів великої рогатої худоби, ремонт об’єктів соціальної сфери.
...Зустріч із земляками Іван Куровський традиційно починає біля... сільського магазину. Кажуть, купує дядькам цигарки, пиво й так налагоджують відверту дружню бесіду. Після чого літньої пори гість усамітнюється на березі місцевого ставка. Наодинці насолоджується спогадами про дитинство. На жаль, нема вже серед живих його батьків, близьких родичів. Залишилися тільки згадка про минуле та любов у серці до рідної землі.
Підготовлено до друку буклет про досвід співпраці громади з інвестором і безпосередню участь народного депутата І. Куровського. Його поширять у всіх громадах. «Треба підтримати таку практику, — каже голова облради Сергій Татусяк. — Адже більшість наших аграрних інвесторів поки що обмежуються відрахуванням податків, на цьому їхня співпраця з територіальною громадою вичерпується. Тим часом народний депутат України Іван Куровський подав нам інший приклад. Треба, щоб про нього довідалися всі ті, хто орендує землю у людей і громади».
Факт
Вінницька обласна рада узагальнила досвід співпраці інвестора ТОВ «Житлобуд», очолюваного почесним президентом ТОВ народним депутатом України Іваном Куровським. Для ознайомлення з такою практикою роботи в Скаржинцях побували всі керівники територіальних громад краю. У березні цього року обласна рада проведе в Скаржинцях виїзне засідання президії за участі народного депутата Івана Куровського.
Вінницька область.