Поки троє вінницьких старшокласниць — Ірина Тарганська, Аня Бігун і Мар’яна Коваль — гасили вогонь на балконі однієї з квартир на восьмому поверсі, шоковані дорослі сусіди спостерігали за цим, мов заворожені. Сміливі дівчата збили полум’я ще до прибуття вогнеборців і тим самим уберегли від пожежі квартиру. Про це господарю сказали пожежники. Коли дівчата залишали помешкання, хтось з присутніх несміливо зааплодував. Після цього оплески стали гучніші. Навіть пожежники не жаліли долонь...
Пригода сталася на проспекті Юності, 20/73 у Вінниці. «У цьому будинку квартира нашої подруги Іри Тарганської, — каже Аня Бігун. — Ми з Мар’яною йшли до неї в гості. Бачимо гурт людей. Усі дивляться вгору. А на восьмому поверсі вогонь розгорається, чорне лахміття летить донизу».
Жодного слова не кажучи одна одній, дівчата миттю опинилися у під’їзді. На ходу зателефонували пожежникам. Постукали в двері подруги. Втрьох вибігли на восьмий поверх. На дзвінок ніхто не відповідав. Дівчата стали кричати і стукати у всі двері. З’явився господар. Він здає помешкання квартирантам. Тремтячими руками ледве вставив ключ.
— Ми кричали: «Давайте відра, каструлі!», «Набирайте воду!» — розповідає Ірина Тарганська. — Можливо, це звучало істерично, тому сусіди злякалися, стояли, мов укопані. А ми вогонь таки загасили. Якраз у ту мить, коли на порозі з’явилися пожежники. Вони встановили, що загорання спричинив недопалок, кинутий кимось із сусідів з верхнього поверху.