У селах Ліщанці та Осівці Бучацького району на Тернопільщині закладено фундаменти двох потужних тваринницьких комплексів (на знімку). Здати їх в експлуатацію планують до кінця цього року. За словами голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна, який брав участь у церемонії закладення перших цеглин, наступного року в області збудують щонайменше ще три потужні комплекси. Найактивніше відроджує тваринництво ТОВ «Бучачагрохлібпром». Тут уже діють два тваринницькі комплекси у селах Соколів і Пилява. Щоденний надій на корову тут перевищує 23 літри молока. В нових комплексах — сучасні доїльні зали, продукція охолоджується.
До кінця цього року у «Бучачагрохлібпромі» планують подвоїти поголів’я ВРХ. Воно перевищить 6 тисяч голів, половина з яких становитиме дійне стадо. Свиней утримуватимуть до 4 тисяч голів.
На жаль, тваринництво на сучасній основі відроджують лише у п’яти районах області з сімнадцяти. Більшість сільгосппідприємств обмежується рільництвом, яке дає швидку віддачу, а тваринництво — справа клопітка і затратна.