Після рішення Галицького районного суду Міністерство закордонних справ України перерахувало Львівській картинній галереї 40 тисяч гривень компенсації за втрачену картину художника Костянтина Фіногенова «Сіра ялинка». Такого прецеденту ще не було в історії незалежної України.

Як повідомила прес-служба громадського об’єднання «Гармонія та порядок», у 2001 році МЗС та Львівська картинна галерея уклали угоду про передачу 35 картин із фондів музею для оформлення приміщень адміністративного будинку міністерства.
Наміри були чудовими. Для чого тримати десятки прекрасних картин у сховищах, якщо можна ними оживити сірий інтер’єр поважного міністерства. Державна установа зобов’язувалась зберігати експонати, а у разі втрати — компенсувати вартість картин. Через чотири роки з Києва надійшов лист, що картина зникла. Пошуки і внутрішнє службове розслідування нічого не дали. Шевченківське райуправління внутрішніх справ міста Києва навіть не захотіло розслідувати інцидент, відмовившись порушувати справу у зв’язку з відсутністю складу злочину. Чиновники з МЗС попросили списати картину.
Львівська картинна галерея звернулась до суду і зажадала компенсації. Картина Костянтина Фіногенова була оцінена у 5 тисяч доларів. Суддя Галицького районного суду Львова Іванна Серьодкіна зобов’язала МЗС відшкодувати майже 40 тисяч гривень, а також судові витрати.
Під час процесу правову допомогу картинній галереї надавав координатор громадського об’єднання «Гармонія та порядок» Дмитро Гудима.