Чемпіонами і віце-чемпіонами X міжнародного турніру з волейболу серед ветеранів на приз «Водолія» у Гуляйполі стали команди СК «Запоріжжя» і СК «Твер» (Росія) відповідно. Обидва клуби — переможці Всесвітніх ігор ветеранів 2009 року у Сіднеї. Щоправда, запоріжці перемогли в категорії 55+, а тверичани — у категорії 50+. У складі згаданих команд майже всі гравці — майстри спорту, і серед них два олімпійські чемпіони.
Третіми призерами серед чоловіків стали гуляйпільці, випередивши команди Донецька, Полтави і Тирасполя (Молдова). А в турнірі жінок місця розподілилися так: Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків і Київ. Зайве говорити, що турнір став справжнім святом для приблизно 17-тисячного Гуляйполя. Адже не тільки висококласний волейбол побачили глядачі місцевого спортивно-культурного комплексу «Сучасник», а й просто чудове дійство під час яскравої церемонії відкриття.
Подарував же це свято (вже вдесяте) землякам гравець і президент команди СК «Запоріжжя» Ігор Бірюков. І хоч нині він — голова Шевченківської райадміністрації міста Запоріжжя, район, якому віддав 30 років життя (14 з них Ігор Бірюков був на чолі Гуляйпільщини), — це як перша і єдина любов. Через те турнір так і не переїхав до більш пристосованого Запоріжжя, а так і залишився у маленькому райцентрі — на батьківщині Нестора Махна, пам’ятник якому стоїть поряд з місцем проведення змагань.
Турнір відбувається щороку, і як резонно зауважив голова обласної федерації волейболу міський голова Запоріжжя Олександр Сін, організація подібного міжнародного заходу, ще й на високому рівні, — це справжній вчинок. Через те фестиваль волейболу в Гуляйполі є унікальним. Не лише в українському волейболі. До речі, інформаційним спонсором фестивалю цього разу виступав «Голос України».