Міліція затримала двох підозрюваних у скоєнні вибухів у Макіївці 20 січня. Цю інформацію підтвердив журналістам голова Донецької обласної державної адміністрації Анатолій Близнюк. Як повідомлялося, вибухи пролунали у центрі міста поблизу будівлі державного підприємства «Макіїввугілля» та торговельного центру «Голден плаза». Служба безпеки України порушила кримінальну справу за статтею «Тероризм».
Керівник області відмовився коментувати затримання підозрюваних, пославшись на те, що хід розслідування повинні коментувати фахівці. А. Близнюк додав, що під час розшуку кошти місцевих бюджетів не витрачалися і що влада не висуватиме претензій для відшкодування збитків. «Жодної копійки коштів обласного бюджету витрачено не було, крім збитків, яких зазнали місцевий бюджет Макіївки та бюджети міст і районів області, коли приймалися рішення про додаткову охорону фільтрувальних станцій та інших об’єктів».
«На допитах підозрювані визнали свою причетність до вибухів поблизу будівлі «Макіїввугілля» та магазину «Голден плаза». Злочин розкрито», — заявив прокурор Донецької області Володимир Гальцов, інформує наш власкор Ліна КУЩ.