Учора Голова Верховної Ради вручив державні нагороди та відзнаки парламенту громадським та політичним діячам, науковцям, медикам, освітянам, представникам технічної та творчої інтелігенції. Серед нагороджених орденом за заслуги ІІ ступеня — народний депутат від КПУ Валерій Бевз, орденом князя Ярослава Мудрого — народний депутат від «НУ—НС» Юрій Костенко.
Володимир Литвин подякував нагородженим за сподвижницьку працю, за те, що в непростих умовах кожен робить свою справу у своїй сфері — чи в науковій, чи на дипломатичному грунті чи в інформаційному просторі. Ось так і в масштабі всієї країни, переконаний глава парламенту, треба відмовитися від виснажливих взаємних звинувачень, об’єднатися і широким загалом працювати заради позитивного результату. «Будь-які реформи, рішення і пропозиції повинні бути прозорими, відповідальними і мати моральну основу», — сказав В. Литвин. Він наголосив на потребі реанімувати на практиці принцип соціальної справедливості, щоб кожен відчував себе почутим, затребуваним і потрібним. Адже наше суспільство нині двополярне — з одного боку, маса бідних людей, а на іншому полюсі — невелика група багатих. І для того, щоб знати проблеми конкретних людей і вирішити їх, не потрібні політичні війни, які тривають і через рік після завершення президентських виборів, підкреслив Голова Верховної Ради.
Почесну грамоту Верховної Ради отримав професор Національного університету біотехнологій і природокористування Василь Клюя.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.