«Компартія ніколи не буде голосувати за проекти законів, які стосуються пенсійної реформи, реформи житлово-комунального господарства, Трудового й Митного кодексів», — заявив учора на прес-конференції в «Обозревателе» лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко.
За його словами, реформи, проведені в Україні, нав’язані Міжнародним валютним фондом і «не відповідають національним і державним інтересам України». П. Симоненко також додав, що міжнародна громадськість висуває нашому уряду умови, «не поважаючи народ України, не поважаючи наші традиції, не звертаючи уваги на те, що Україна перебуває у кризовій ситуації».

Лідер КПУ зазначив, що ці реформи «викликають інтерес тільки у великого капіталу». «Це реформи для олігархів», — сказав він. Петро Симоненко переконаний, що за допомогою реформ олігархи мають можливість повністю зняти із себе відповідальність за вирішення соціальних проблем в Україні. Більше того — «окремі законопроекти нав’язує МВФ із метою захисту інтересів великого іноземного капіталу в Україні, щоб забезпечити повернення траншів», вважає парламентарій.