Фракції парламентської більшості мають звернутися до Президента України з вимогою звільнити окремих міністрів. Таку думку висловив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко після погоджувальної ради. Парламентарій відзначив, що після голосування змін до Конституції щодо строку повноважень парламенту фракції більшості стали принциповішими в оцінці діяльності деяких міністрів та уряду загалом. 
Зокрема, Партія регіонів виступила проти запровадження податку на переоформлення водійських посвідчень, який ініціює міністр внутрішніх справ. «Якщо всі фракції вважають, що це корупційний податок, вони мають звернутися до Президента з вимогою звільнити такого міністра», — сказав 
М. Томенко. Такі само організаційні висновки, на його думку, треба зробити і щодо міністра освіти за його наміри скасувати автономії вишів та підвищити плату за навчання студентів, а також міністра оборони за ситуацію з харчуванням армії.
Коментуючи парламентські слухання з пенсійної реформи, які відбудуться в парламенті 16 лютого, заступник глави парламенту зауважив: віце-прем’єр Сергій Тігіпко визнав, що поданий урядом законопроект поганий, але новий ще ніхто не вніс. «Рівень міністрів та уряду викликає дуже багато запитань, — сказав М. Томенко. — Ми обговорюватимемо закон, якого ще немає, Тігіпко презентуватиме новий підхід до пенсійної реформи, однак його ще ніхто не бачив». Парламентарій також висловив думку, що Година запитань до уряду в чинному форматі себе вичерпала. «Це має бути серйозна дискусія, а не зачитування відповідей на запитання депутатів», — вважає заступник Голови Верховної Ради.
М. Томенко також повідомив, що його політична сила виступає за продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, щоб не допустити монополізації ринку землі кількома кланами.