Райони Кіровоградщини презентуватимуть обласній владі та широкому загалу регіональні програми соціально-економічного розвитку.
Перший захищатиме свої напрацювання, які стануть складовою широкомасштабної обласної програми «Центральний регіон-2015», Новомиргородський район. Тому цілком закономірно, що днями саме туди вирушила робоча група на чолі з першим заступником голови обласної ради Олександром Шаталовим та заступником голови обласної державної адміністрації Віктором Серпокриловим, щоб ознайомитися з виробничими та соціальними об’єктами, які внесено до програми, та вивчити план заходів з їх реалізації.
Шість підгруп, на які розподілено робочу групу, відвідали населені пункти району і зібрали необхідні дані про промислові та сільськогосподарські підприємства, фермерські господарства, школи, дитячі садки, медичні заклади, стан доріг та транспортний зв’язок з іншими населеними пунктами. За потреби за результатами вивчення та аналізу стану справ до районної програми будуть внесені певні корективи.
За словами Олександра Шаталова, важливо, щоб заплановане не було відірване від реалій сьогодення, мало перспективу, а відтак — реалізоване.
Кіровоградська область.