Трагічний випадок, що стався у Єлизаветівці Петриківського району, де від нападу епілепсії помер 29-річний чоловік, розглянули на виїзному засіданні робочої групи — у закритому режимі. За його результатами, як повідомив журналістам голова ОДА Олександр Вілкул, прийнято рішення усунути з посади голову райдержадміністрації. Прокуратурою відсторонені від виконання обов’язків головний лікар центральної районної лікарні (ЦРЛ) та його заступник, міліція затримала фельдшера цього медзакладу, який не виїхав на виклик. Районною прокуратурою порушено дві кримінальні справи: за ч. 2 
ст. 139 КК України (ненадання без поважних причин допомоги хворому) та за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).
Крім кадрових рішень, затвердили заходи з удосконалення роботи медслужби. Зокрема, всі лікарні області вирішили обладнати звукозаписувальною апаратурою для прийому дзвінків, а машини «швидкої» — GPS-навігацією і мобільним зв’язком із централізованим контролем. Для скарг і звернень громадян відкриють «гарячу лінію».
Робоча група з’ясувала: виклик у районній лікарні прийняли (хоча й не зареєстрували), машина була на місці, у робочому стані і з пальним, однак фельдшер чомусь вирішив не їхати в Єлизаветівку. Ще одна машина «швидкої» при Єлизаветівській амбулаторії, справна і з бензином, також не поїхала на виклик. Не поспішили на допомогу й три місцеві лікарі, до яких зверталися односельці померлого.
Таку поведінку медиків робоча група пояснити не змогла — це доведеться з’ясувати слідству. Очевидно, кожний «кивав на сусіда»: в амбулаторії не хотіли жертвувати вихідним (виклик до хворого надійшов у неділю, з 17-ї до 18-ї години), а в райлікарні не збиралися гнати машину в село, яке має свою медслужбу. Або ж ситуація склалася саме так, як розповідали з екрана телевізора голова сільради і головний лікар ЦРЛ: одна машина стояла без бензину, а друга перебувала в іншому кінці району...
За словами начальника головного управління охорони здоров’я ОДА Валентини Гінзбург, КРУ перевірило наявність пального в Єлизаветівській амбулаторії: «швидка» мала його в достатній кількості, пальне виділяли згідно з нормою. В амбулаторії працюють головний лікар — лікар загальної практики сімейної медицини, лікар-стоматолог, дві дільничні медсестри, акушерка й фельдшер. Вона укомплектована набагато краще від середнього показника по області, каже Валентина Гінзбург. «Відповідно до Правил внутрішнього розпорядку, регламентованого наказом МОЗ, головний лікар повинен був організувати безперебійне функціонування лікарні й забезпечити цілодобову меддопомогу. А відповідно до закону про місцеве самоврядування, голова сільради, який укладав контракт із головним лікарем, мав би затвердити роботу і розклад цього закладу. Це нонсенс: маючи транспорт (одну з трьох машин у районі на власні потреби) і медичний персонал, чекали на допомогу з райлікарні! — каже начальник головного управління охорони здоров’я ОДА. — Інші дві бригади «швидкої» (одна машина — на базі дільничної лікарні, друга — на базі ЦРЛ) працюють на всі двадцять населених пунктів району».
Дніпропетровська область.