До розкладу засідань парламенту на нинішній пленарний тиждень за пропозиціями депутатських фракцій включено більш як 70 питань, із них два проекти законів визначені Президентом як невідкладні, й дев’ять законопроектів ініційовані Кабінетом Міністрів. Про це повідомив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на засіданні погоджувальної ради голів парламентських комітетів та депутатських фракцій.
Сьогодні депутати планують розглянути проекти законів про центральні органи виконавчої влади, про внесення змін до Закону «Про Кабінет Міністрів України» (щодо повноважень), внесені Президентом як невідкладні, у другому читанні проект змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності банків.
Депутати також мають прийняти зважені рішення щодо Житлового і Трудового кодексів. Профільний комітет рекомендував поки що утриматися від розгляду проекту Житлового кодексу, повідомив глава парламенту. Підготовлено проект постанови про зняття з розгляду цього проекту і скасування постанови про ухвалення в першому читанні. Робота над Трудовим кодексом триває з 2003 року. В 2009 році за нього проголосувала вся Верховна Рада, за винятком фракції комуністів. В. Литвин запропонував після остаточного доопрацювання і узгодження цього документа провести комітетські слухання, потім опублікувати проект Трудового кодексу з відповідними коментарями, щоб кожна людина побачила, що ж міститься у цьому документі. Те саме стосується й законопроекту про протидію корупції. Голова Верховної Ради запропонував: як тільки цей документ буде підготовлений до розгляду Юридичним управлінням парламенту, провести зустріч за участі представників усіх фракцій і узгодити це чутливе питання.
До порядку денного на середу, 16 лютого, включено питання ратифікації. О 15-й годині в сесійній залі парламенту відбудуться парламентські слухання на тему: «Стан проведення пенсійної реформи та шляхи її вдосконалення».
У п’ятницю, 18 лютого, в парламенті традиційно відбудеться година запитань до уряду. Володимир Литвин звернувся з листом до Кабінету Міністрів, щоб під час години запитань до уряду в парламенті був присутній увесь склад уряду. «Щоб не присилали заступників і в п’ятницю терміново не їхали спілкуватися з народом», — зауважив глава парламенту. — Ми робимо одну справу, незважаючи на те, що може бути різне бачення питання».
Однак опозиція розкритикувала порядок денний. Лідер фракції «БЮТ-«Батьківщина» Іван Кириленко назвав розклад не особливо актуальним. Депутат нагадав: уряд ще на початку року проанонсував, що внесе понад 100 економічних законопроектів, але поки що з них іще жодного не зареєстровано. Фракція наполягає на розгляді проектів законів про перелік права об’єктів державної власності, які не підлягають приватизації і які мають стратегічне значення для держави. А також виступає проти чергових новацій у банківській системі, зокрема, заборони дострокового зняття коштів із депозитних вкладів, вимагає скасувати пеню на житлово-комунальні послуги. В. Литвин запропонував заслухати інформацію НБУ стосовно рефінансування банків та невиплати депозитів.
Лідер фракції «НУ—НС» Микола Мартиненко наголосив на потребі розглянути законопроекти в гуманітарній сфері — зокрема, проекти законів про недопущення закриття україномовних шкіл, про запровадження відповідальності за наругу над державною мовою та мовами нацменшин. 
Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов відзначив, що із 78 законопроектів 54 — депутатські, тож не можна стверджувати, що порядок денний сесії неактуальний. Одностайне голосування більшості головний регіонал пояснив так: Президент, уряд і парламент намагаються вибудувати нормальну роботу, щоб уряд і адміністрація Президента погоджували всі рішення з депутатами.   О. Єфремов підтримав думку поки що відкласти розгляд банківських законів.
Представник фракції КПУ Валентин Матвєєв запропонував перед парламентськими слуханнями про пенсійну реформу розглянути законопроекти у сфері пенсійного забезпечення, зокрема, проект лідера КПУ Петра Симоненка щодо мінімальної пенсії за віком. А також на цьому тижні розглянути проект постанови Верховної Ради про річницю Нюрнберзького трибуналу, про обрання депутата Валерія Бевза головою Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, оскільки ця посада нині вакантна.
Фракція Народної партії, за словами її лідера Ігоря Шарова, попри критику, підтримала розклад засідань, а також рішення відкласти розгляд Трудового й Житлового кодексів. Фракція запропонувала ухвалити парламентську постанову про відзначення на належному рівні ювілею Лесі Українки.
Перший віце-прем’єр Андрій Клюєв запевнив, що уряд доопрацює проекти Житлового та Трудового кодексів із урахуванням багатьох критичних і конструктивних зауважень, щоб ухвалити максимально збалансовані рішення. А глава парламенту Володимир Литвин похвалив урядовця за дуже гарну українську мову, якою він виступав.
На передньому плані — Анатолій Гриценко,Віталій Хомутиннік, Юрій Мірошниченко.
 
Інші фото з цієї події  шукайте  в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.