Нещодавно кременчуцькі правоохоронці затримали 32-річного кишенькового крадія, котрий спустошував гаманці містян у громадському транспорті. Професійний злодій, який «працював» в місті, неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців. Чоловік уже мав судимість за аналогічні злочини і вживав наркотики. Кримінальний фах дозволяв безробітному молодикові задовольняти хибну звичку, щоправда, недовго, оскільки менш як за місяць крапку в його «професійній» кар’єрі поставили правоохоронці Кременчуцького райуправління.
У годину пік Сергій сідав у тролейбус чи маршрутне таксі, обирав жертву, витягав з її сумки або кишені гаманець та виходив на наступній зупинці. Здобуті гроші крадій одразу ж витрачав на придбання наркотиків. Наразі встановлено його причетність до скоєння чотирьох кишенькових крадіжок. За виявленими фактами порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно). Санкція вказаної статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.
Щоб не потрапити на гачок до таких злодіїв, правоохоронці радять бути особливо уважними в переповненому транспорті. Потрібно уникати переповнених тролейбусів, маршруток, звертати увагу на людей, що підштовхують під час посадки або в салоні, чіпляються за одяг тощо. При посадці у громадський транспорт сумку необхідно тримати тільки перед собою, у жодному разі не збоку й не позаду. Те саме стосується і стільникових телефонів. Також потрібно пам’ятати, що книжки, газети, кросворди і музика в навушниках тільки відволікають увагу. Вони вірні помічники «щипачів». Якщо людина, котра стоїть поряд, викликає підозру, подивіться їй в очі й демонстративно відсуньтеся. Кишенькові злодії (якщо це вони) — дуже обережні люди, і після цього самі втратять до вас інтерес.