У Донецькій області продовжують шукати зловмисників, винних у двох вибухах у Макіївці 20 січня. Як вже повідомлялося, Служба безпеки України порушила кримінальну справу за статтею «тероризм» та оприлюднила фотороботи двох підозрюваних. На причетність до скоєння злочинів перевірено близько 7 тисяч осіб. 
Крім того, перевірили 1,8 тисячі працівників, які допущені до роботи з вибуховими речовинами. Проведено інвентаризацію на 118 об’єктах, де зберігається та використовується вибухівка. Через виявлені недоліки призупинено роботу 34 таких об’єктів. А у звичайних громадян за два тижні вилучено близько кілограма вибухівки, 43 одиниці вогнепальної зброї, шість гранат, 1,2 тисячі патронів, 10 електродетонаторів та підривачів.
Пошуки двох підозрюваних тривають: міліція звернулася до мешканців області із проханням повідомити інформацію про перебування названих осіб. А тим часом у ВО «Свобода» заявили, що донецьких активістів організації допитали у зв’язку із розслідуванням кримінальної справи. «Заступника голови обласної організації Сергія Білоблоцького було допитано в Управління Служби безпеки України в Донецькій області (слідчий — Косяк Євген Леонідович). Також на допит було викликано голову Донецької міської організації Артура Шевцова, заступника голови Олексія Погорілого та члена донецької «Свободи» Станіслава Славгородського. Підстава виклику до СБУ — нібито причетність «свободівців» до вибухів у Макіївці. За словами Сергія Білоблоцького, представники СБУ вимагали від нього дати підписку про нерозголошення бесіди, а також випитували про діяльність місцевої «Свободи», йдеться у повідомленні, розповсюдженому партією. В УСБУ Донецької області не коментують хід розслідування кримінальної справи.