Кияни від жаху завмерли: найкращий проект благоустрою центральної частини Києва до Євро-2012 буде оголошено 29 квітня. Про це на спеціальній презентації (на знімку) повідомила столична міська влада та Головне управління містобудування та архітектури міста.

За словами члена президії київської організації Національного союзу архітекторів України Віктора Зотова, метою нового конкурсу є визначення кращого проекту благоустрою території від Національного музею історії Великої Вітчизняної війни до Львівської та Контрактової площ з докладним опрацюванням найважливіших ділянок, а саме: Київського дитинця і Пейзажної алеї, Контрактової площі та Андріївського узвозу, Поштової площі, Європейської площі з виходом Хрещатика до Дніпра і на острови, Хрещатика і майдану Незалежності, Київської фортеці.
«Конкурсанти самі визначають обсяг робіт, який може бути реалізований до початку Євро-2012... Я сподіваюся, пропозицій що-небудь побудувати в цій зоні буде мало. Навпаки, важливо, щоб конкурсанти окреслили певні правила, які регулюють обмеження будівництва в зоні. Головна мета — забезпечити туристичний маршрут, завдяки якому могли б правильно подати історико-архітектурні перлини Києва», — «заспокоїв» пан В. Зотов.
Перші кроки щодо «благоустрою» вже зроблено! Вони всі нам знайомі до болю: в центрі старанно виколупують ще цілком придатну тротуарну плитку, в черговий раз перекладену менше десяти років тому за влади Олександра Омельченка. У КМДА офіційно заявили, що з 1 лютого по 1 травня на майдані Незалежності «триватиме ремонт дорожнього покриття і гідроізоляції на непарній стороні вулиці». У скільки обійдеться киянам вартість заміни плитки, в КМДА не повідомили...