Виробляти цемент з власної сировини планують у Шаргородському районі Вінниччини, де розвідано великі запаси покладів вапняку (120 мільйонів тонн). 
Перед тим, як укласти угоду з інвестором, голова ОДА Микола Джига побував у Казахстані, де ознайомився з його попереднім об’єктом. Французька компанія Vіcat Group — один зі світових лідерів з виробництва цементу та бетону — спорудила там нове підприємство. Аналогічний завод потужністю 1—1,3 мільйона тонн цементу на рік планують ввести в експлуатацію на Вінниччині. Уже досягнуто попередніх домовленостей з представниками компанії, повідомив Микола Джига.
Цемент вироблятимуть «сухим» методом. Так фахівці називають нову енергозберігаючу технологію, яку французи запровадили у Казахстані і повторять її на будівництві заводу на Вінниччині. Окрім економічності, така технологія істотно поліпшує умови праці та екологічний стан промислової зони.
Будуватимуть завод близько трьох років. Лише на виробництві створять 500 нових робочих місць з середньою зарплатою не менше п’яти тисяч гривень, прогнозують фахівці. Інвестиційна вартість проекту, за попередніми розрахунками, становитиме 200 мільйонів доларів. Окупиться він за три роки. Представник компанії-інвестора Станіслав Панько зазначив, що додаткові інвестиції вкладатимуться також в інфраструктуру.
Новий завод стане шістнадцятим у державі підприємством такого профілю, але першим за технологією виробництва цементу.