У Хмільницькій районній лікарні помер ще один потерпілий під час пожежі в санаторії «Поділля», що у Хмільнику на Вінниччині. Геннадію Косецькому було 48 років. На лікування в санаторій приїхав з міста Бєльці, що в Молдові. За словами заступника головного лікаря Михайла Поліщука, чоловік помер від отриманих травм.
Як повідомляв «Голос України», під час пожежі, що сталась у ніч на 8 лютого в санаторії «Поділля», Геннадій, щоб урятуватися від вогню, вистрибнув з четвертого поверху. «Його першим із потерпілих доправили до лікарні, — продовжує заступник головного лікаря. — Потерпілий ще розповів, звідки він і хто. Потім знепритомнів і вже не вдалося повернути його до життя».
За словами співрозмовника, у потерпілого були складні травми: перелом хребта, підозра на перелом таза, розрив внутрішніх органів, черепно-мозкова травма. «Його одразу прооперували, — каже Михайло Поліщук. — Вдалося зупинити кровотечу. Але пацієнт залишався у дуже тяжкому стані. Це бачили також його рідні, які приїхали наступного дня (8 лютого). Отримані травми виявилися несумісні з життям».
З травмами у лікарні нині перебувають ще п'ятеро потерпілих. Серед них одна жителька Росії, решта — громадяни України. Нагадаємо, 74-річна жінка, яка приїхала на лікування з Кривого Рога, загинула безпосередньо під час пожежі.
Потерпілі продовжують чекати, коли їм дозволять зайти до кімнат, в яких вони проживали. Сподіваються, що згоріли не всі речі, а головне — документи. Адже вогонь знищив переважно коридори, а більшість номерів, зокрема на верхніх поверхах, вдалося врятувати. Однак людей не пускають у приміщення заради їхньої ж безпеки. Адже у такому приміщенні навіть дихати небезпечно. Та й навіть на подвір’ї відчувається сильний ядучий запах згорілого пластику.
Вінницька область.