Шановні читачі! «Голос України» не залишає поза увагою найактуальніших тем — пенсійної реформи та Податкового кодексу. Крім позицій прихильників і опонентів урядових ініціатив, ми хочемо знати і вашу думку з цього приводу. Тому пропонуємо взяти участь в опитуванні на нашому сайті www. golos. com. ua або ж надсилати листи на нашу адресу із відповідями на запитання.
Законопроект № 7455 передбачає поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років (починаючи з 1 лютого 2011 року на шість місяців кожного року), а також для чоловіків-держслужбовців — до 62 років (з 2013 року). Ці заходи, як запевняють ініціатори реформи, мають гарантувати стовідсоткову виплату пенсій. Чи підтримуєте ви такі урядові ініціативи?
 Так
 Ні
 Не визначився
В Україні передбачається поступове запровадження трьох рівнів пенсійного забезпечення: 1) солідарна система (чинна державна соціальна пенсія за віком); 2) накопичувальна система (персоніфікований рахунок: 2—7 % платить працівник, 33 % — роботодавець); 3) система недержавних пенсійних фондів (добровільні внески). Чи згодні ви вкладати кошти у недержавні пенсійні фонди?
 Так
 Ні
 Не визначився
Податковий кодекс передбачає пільги з податку на прибуток (у розмірі 50 %) для підприємств, які реалізують енергоощадні заходи, і звільняє легку промисловість від сплати ПДВ. Чи порушує це один із принципів податкового законодавства — рівність усіх платників перед законом?
 Так
 Ні
 Не визначився
Платники єдиного податку сплачують окремими платежами соціальні внески. Чи вважаєте ви адміністрування єдиного податку оптимальним?
 Так
 Ні
 Не визначився