Клавдію Кутикіну, заступника начальника Львівської митниці, затриману співробітниками СБУ під час отримання хабара, суд на два місяці відправив у слідчий ізолятор.
11 лютого чиновниця збиралася під час туристичного туру до Таїланду відсвяткувати 50-річний ювілей. У зв’язку з арештом довелося морське узбережжя змінити на тюремні нари.
Її на митниці називали «касиром». СБУ зафіксувала на приховані камери, як митники приносять до робочого кабінету Кутикіної стоси доларів. Мовчки кладуть у шухляду стола і на калькуляторі набирають суму сплаченої «данини».
Щоб не вийшло непорозумінь, як з колядником-Зваричем, чиновницю затримали під час отримання хабара від підприємця. Суддя дуже нарікав, чому його не піймали на гарячому. Схоже, побажання Зварича пішло оперативникам на користь.
У Клавдії Кутикіної повний букет — хабар і збирання данини від підопічних. Тепер можна сподіватися, що ніхто не скаже, ніби тисячі доларів приносили на марки та конверти.
«Не мої», — так прокоментувала знайдені в робочому столі стоси доларів заступник начальника митниці. У помешканні на проспекті Свободи виявили ще 100 тисяч доларів. За орендовану квартиру чиновниця при зарплаті 5—6 тисяч гривень платила тисячу доларів.
Клавдію Кутикіну, землячку, з Волині до Львова привів нинішній начальник Львівської митниці Роман Микитюк — вона була його правою рукою. На митниці не один місяць діяла добре відлагоджена система збирання данини для начальства.
Львів.