Столична влада не хоче регулювати чисельність бродячих сірків та бровків гуманними методами, стверджували зоозахисники, які вчора прийшли на акцію протесту під стіни КМДА. Протестувальники прагнули привернути увагу до отруєнь тварин у Києві. Зокрема, 1 лютого після прогулянки у Павловському парку отруївся ретривер Ар’єн, який належав прес-аташе американського посольства Джеймсу Вульфу. Того само дня у парку зафіксовано смерть ще чотирьох собак.
Крім того, заявляють активісти, з 6 грудня 2010 року закрито доступ громадськості до інформації про діяльність КП «Притулок для тварин», не надається жодної попередньої інформації про заплановані відлови. Усі свої скарги вони виклали у листі-зверненні на адресу голови КМДА Олександра Попова.
Тим часом столична влада запевняє, що не має стосунку до отруєнь собак і обіцяє розв’язати проблему безпритульних чотирилапих, співпрацюючи з волонтерами та громадськими організаціями. Крім того, у КП «Центр ідентифікації тварин» уже з 1 березня відкриють «гарячу» телефонну лінію з проблемних питань, пов’язаних з тваринами. Зателефонувавши за номером (044) 332-12-34 з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00 години, кияни зможуть, зокрема, отримати консультації чи роз’яснення щодо утримання тварин або поскаржитися на жорстоке поводження з чотирилапими. За результатами розгляду скарг заявникам обіцяють надавати письмову відповідь.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.