Кам’янець-Подільський

Уже за місяць у Кам’янець-Подільський має надійти п’ять великих автобусів від однієї з німецьких фірм. За інформацією посадовців, ці транспортні засоби були у використанні, та їх технічний стан відмінний, а вартість п’яти машин із розмитненням та сплатою ПДВ дорівнює ціні одного нового вітчизняного автобуса. У цьогорічному міському бюджеті не було передбачено таких витрат, але гроші обіцяють знайти. Адже відразу треба сплатити 20 відсотків вартості.

«Ми створимо так звані соціальні коридори, на яких щодня курсуватимуть комунальні автобуси, — каже заступник міського голови Сергій Бабій. — Проїзд для 30 тисяч пільговиків буде безкоштовним. Таким чином розв’яжемо соціальну проблему — нині ці пасажири можуть скористатися пільгами в маршрутках усього двічі на тиждень. Комунальне підприємство отримуватиме субвенцію з держбюджету». У 2011 році, до речі, вона становить 1,2 мільйона гривень. Наразі кошти за цю послугу відшкодовують приватним підприємцям, котрі постійно заявляють: для щоденних перевезень пільговиків таких грошей недостатньо.

«Ми не очікуємо, що комунальне підприємство стане прибутковим, воно також не буде створене під когось із посадовців», — запевняє пан Бабій.