«Епідеміологічна ситуація контролюється держсанепідслужбою й перебуває на рівні середньорічних показників», — так учора охарактеризував кореспондентові «Голосу України» рівень захворюваності на грип та інші інфекції головний державний санітарний лікар Закарпатської області Володимир Маркович. А перед тим він доповів керівництву краю про ситуацію і, зокрема, реагування служби на поширення вірусу менінгококу серед ромського населення.
Протягом минулого тижня захворіло на грип та ГРВІ понад п’ять тисяч закарпатців. Епідеміологічний поріг перевищено лише в Ужгороді та Свалявському районі. В обласному центрі поки що до кінця тижня припинено навчання у школах.
Із середини січня зареєстровано два випадки (у дітей ромської національності з Ужгорода та Перечина) захворювань на менінгококову інфекцію генералізованої форми. Також було виявлено троє людей із легкими локалізованими формами цієї хвороби. На щастя, жодних летальних випадків від захворювань ГРВІ, грипу та менінгококової інфекції не зареєстровано. Наразі епідеміологічна ситуація в області розцінюється як характерна для цього періоду.