У 2011 році держава пропагуватиме в’їзний і внутрішній туризм. Про це на вчорашній прес-конференції в Києві розповів заступник голови Державної служби туризму і курортів Дмитро Заруба.
— Їхати відпочивати в іншу країну чи залишатися в Україні — це вибір кожного, утім, державна політика буде спрямована на розвиток саме внутрішнього туризму, — сказав він.
Також Дмитро Заруба повідомив, що минулого року курорти Криму прийняли на 800 тисяч осіб більше, ніж у 2009-му. А загальний внесок туристичної галузі в економіку країни становив понад 80 мільярдів гривень. Це третій результат в Центральній та Східній Європі.
— Туристична галузь була на підйомі і ледве не досягнула докризового рівня. Досить популярними в українців були Греція, Хорватія, а також традиційні курорти, такі як Крим, Єгипет і Туреччина, — додав чиновник.
За його словами, у 2011-му українці масово їхатимуть до країн зі спрощеним візовим режимом: Чорногорії, Хорватії та Албанії. А завдяки безвізовому режиму турпоїздки до Ізраїлю можуть збільшитися на 15—20%.
— Тільки безвізовий статус вплине на бажання туриста побувати у цій країні. Ізраїль є не найдешевшим варіантом відпочинку, у тому числі зважаючи на вартість авіаперельоту, — зазначив Д . Заруба.
Разом з тим, на думку туроператорів, не додасться туристів у Туреччині. Подорожчання путівок, банкрутство «Карья-тура» та перспектива скасування пакетів «all-іnclusіve» в місцевих готелях стали чинниками, які пригальмували інтерес українців до цієї країни.