На Волині серйозних масштабів набрало зимове водопілля. Під водою опинилося майже 50 тисяч гектарів сільгоспугідь, підтоплено 1098 садиб, 71 господарську будівлю. Позавчора райони стихійного лиха відвідали міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, голова Державного агентства водних ресурсів Василь Сташук, заступник міністра охорони навколишнього природного середовища Михайло Томахін, голови обласної державної адміністрації Борис Клімчук та обласної ради Володимир Войтович. Вони побували в селищі Любешів, де в районі річки Стохід створилася загрозлива ситуація для прибережних територій райцентру.
Чиновники також оглянули з вертольота водопропускну споруду Верхньо-Прип’ятського гідровузла Білоозерської водопостачальної системи Дніпро-Бузького каналу, заплавні та підтоплені території басейну Прип’яті, а також території підтоплень у селищі Заболоття Ратнівського району. Цього самого дня в селищі Ратно відбулася нарада з питань мінімізації негативного впливу водопілля і запобігання підтопленню територій області. Під час наради було намічено перспективний план будівництва захисних дамб на річках Прип’ять, Стохід, укріплення берегів річки Західний Буг, підвищення ефективності функціонування меліоративних мереж області, зміцнення матеріально-технічної бази підрозділів Міністерства з надзвичайних ситуацій області. Голова Державного агентства водних ресурсів Василь Сташук зазначив, що в регіоні необхідно замінити системи водовідведення. «Системам водовідведення в регіоні більш ніж півсотні років. Їх необхідно замінити. Для цього нам потрібна повна і чітка інформація про їхній реальний стан. Цю роботу мають провести голови районів, адже ніхто краще за них не знає повної картини», — сказав він.
Р. S. Як повідомили з Любешівського районного управління водного господарства, рівень води в річці Прип’ять за минулу добу підвищився ще на три сантиметри, в річці Стохід — на сантиметр.