Учора до військових частин, розташованих у столиці, у присутності преси підвозили «живильний» вантаж. У такий спосіб до виконання своїх обов’язків із забезпечення харчування військовослужбовців приступило підприємство «Оптукрпром-ВР». Так, у в/ч А0139 нові годувальники завезли консерви, борошно, крупи, яйця.
— Наше підприємство приступило до забезпечення харчування солдатів у Київській, Харківській і Дніпропетровській областях, — повідомив начальник відділу матеріально-технічного забезпечення «Оптукрпром-ВР» Юрій Гурко вчора на брифінгу біля бригади охорони Генерального штабу, передає «Інтерфакс-Україна».
Пан Гурко повідомив, що ранком 9 лютого на територію відповідних військових частин уже завозиться продовольство й починається повноцінне харчування. До вчорашнього дня ці в/ч обслуговувалися ТОВ «Івала». Однак 8 лютого, після наради в Міноборони з представниками компаній, які надають послуги харчування, «Івала» заявила про припинення із середи своїх повноважень.
Увечері того самого дня Міністерство оборони України підписало угоду з підприємством «ОптУкрпром-ВР», «і на прохання Міноборони одразу від цієї компанії поїхали представники й машини з продуктами харчування насамперед у госпіталі, ліцей і ті частини, які несуть бойове чергування», — повідомили в прес-службі оборонного відомства.
На знімку: солдатський обід в їдальні 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України (м. Васильків, Київська область) під час раптової перевірки стану харчування військовослужбовців представниками Комітету солдатських матерів та журналістами 4 лютого 2011 року.
Фото надане Департаментом преси та зв’язків із засобами масової інформації МО України.