В Івано-Франківську відбудеться перший Всеукраїнський фестиваль патріотичної пісні пам’яті Героїв Небесної Сотні. На початку жовтня до обласного центру з усієї України приїдуть родини загиблих на Майдані, активісти, відомі виконавці.

Ідея заходу належить батькам убитого в столиці франківського студента Романа Гурика, батько якого є головою громадської організації «Родини Героїв Небесної Сотні». Сім’ї, об’єднані спільною втратою, отримали потужну підтримку небайдужих людей. Народний депутат Олександр Шевченко взяв на себе організацію фестивалю. У рамках заходу в день народження Романа Гурика, 2 жовтня, відбудеться відкриття меморіальної стели у Прикарпатському університеті, де навчався юнак. Буде відправлено молебень. Також студенти покажуть театралізований реквієм «Україна є, Україна буде». У концертній частині фестивалю виступлять співачка Руслана, гурти «С.К.А.Й.», «Крихітка Цахес» та місцеві виконавці.

За задумом організаторів фестиваль має не так асоціюватися з трагедією, як нагадувати про ті ідеї, за які боролися на Майдані. Тому такі пісенні зустрічі мають бути щорічними й мандрівними. І найбільша мрія — щоб цю естафету перейняли Донецьк та Луганськ.

Івано-Франківська область.