В Україні плавати вміє лише кожен десятий українець. А відповідні навички мають тільки троє з десяти молодих людей призовного віку. Лише 0,12 відсотка займаються плаванням у секціях. Тож можна уявити ситуацію з рівнем оздоровлення загалом. На цьому, відкриваючи парламентські слухання з питань оздоровлення та відпочинку дітей і молоді, наголосив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.
За його словами, навіть спільні зусилля парламенту, уряду та міліціонерів не здатні відволікти молодь від пляшки, якщо вона живе в іншому медіа-просторі. «Якщо з телеекрана тобі розповідають: справжнім громадянином ти будеш, якщо споживатимеш таке-то пиво», — зазначив заступник глави парламенту.
«Якщо й далі ми будемо виховувати покоління на засадах споживацької культури, то нічого хорошого нас не чекає», — наголосив М. Томенко. Заступник глави парламенту висловив сподівання, що під час слухань відбудеться розмова не лише про тактичні речі, які пов’язані з підготовкою до оздоровчого сезону, а й про стратегічні, як загалом змінити ситуацію в стереотипах поведінки, мислення молоді. Адже спорт не має партійної належності. «І зрушення в цьому питанні маємо зробити спільними зусиллями», — зауважив М. Томенко.
Докладніше про це читайте в наступному номері.