На базі одного з корпусів Косівської центральної районної лікарні планують створити госпітальну базу. У приміщенні, де нині знаходяться терапевтичне і кардіологічне відділення, відремонтують горище і відкриють додатково сім палат. «У такий спосіб розвантажимо існуючі та поліпшимо умови перебування пацієнтів, адже кількість хворих із серцево-судинними захворюваннями щороку збільшується», — пояснює головний лікар ЦРЛ Іван Фазан.

 

Кардіологічне відділення у Косові відкрито у 1993 році. Тоді ним керував відомий на Прикарпатті лікар Антон Гасан. Але і Стефанією Білою (на знімку), яка нині працює завідувачем цього відділення, хворі теж не нахваляться: ввічлива, доброзичлива, уважна, професіонал у своїй справі.

— Скарг від хворих немає, — запевняє Іван Васильович. — А немає їх тому, що умови прекрасні, харчування нормальне, а ставлення медперсоналу до пацієнтів — як до рідних, а то й краще.

Відповідні умови були створені після реконструкції приміщення у 2009 році, на що з обласного і районного бюджетів було виділено понад 600 тис. грн. А харчування тут — домашнє. «У середньому харчування одного хворого торік у районі становило шість гривень, — розповідає Іван Фазан. — Пацієнти у нас їдять бануш, пиріжки, налисники, вареники, голубці. Смачна і поживна їжа».

Цього року медикам доведеться особливо непросто. За словами Івана Фазана, через недофінансування. «Для того, щоб не скорочувати людей, ми разом із профспілковим комітетом вирішили: пенсіонери переходять на півставки, а решта працівників йдуть на два тижні у безплатну відпустку. В такий спосіб зберігаємо колектив», — пояснює він.