Найбільш ризикованими торік на Дніпропетровщині стали професії водіїв та керівників підприємств (по 16 % смертельних випадків для кожної професії від загальної їх кількості на підприємствах області). Ці люди загинули переважно в результаті дорожньо-транспортних пригод під час виконання трудових обов’язків.
На другому та третьому місцях за кількістю смертельно травмованих — електромонтери (10 %) та трактористи (7 %). Із невеликим відривом продовжують трагічний список професії токаря, охоронця, підсобного робітника, оператора-налагоджувальника.
Менш ризикованою стала професія слюсаря: якщо протягом 2007 року смертельно травмувалися 14 таких спеціалістів (або 19 % від загальної кількості загиблих), то у 2008-му та 2009-му сталося по три смертельних випадки, а в 2010-му — два.
Як повідомили у прес-службі теруправління Держгірпромнагляду в Дніпропетровській області, загальний рівень травматизму торік, порівняно з 2009-м, знизився майже на 12 %. Натомість кількість смертельних травм збільшилась майже на 10 %. Протягом року на підприємствах області під час виконання трудових обов’язків травмувалися 898 осіб, з яких 61 працівник загинув.