У культурному житті Закарпаття — знаменна подія: 80-річчя від дня народження народного художника України, академіка Академії мистецтв, лауреата Шевченківської премії Володимира Микити.
З цієї нагоди у Закарпатському обласному художньому музеї ім. Йосифа Бокшая відкрито ретроспективну виставку. Першими привітали митця керівники області, голова Національної спілки художників України Володимир Чепелик, ректор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури Андрій Чебикін, народний художник України Віктор Ковтун, голова обласного осередку художників Борис Кузьма, Генеральний консул Словаччини в Ужгороді Маріан Сладічек, ужгородський міський голова Віктор Погорєлов...
Голова ОДА Олександр Ледида зазначив: «Ці картини унікальні, вони розповідають світу про наш чудовий край. Творчість Володимира Микити є окрасою Срібної Землі, здобутком цілої епохи».
Його правда в мистецтві існує завжди виразно й принадно, незалежно від політичних кон’юнктур. Тим він і цікавий, про що свідчить низка персональних виставок у різних країнах, від Франції до Китаю й Канади. Твори художника прикрашають картинні галереї більш як 15 країн світу. Багатюща і його портретна галерея, у якій — видатні люди краю: лікар Снігурський, хірург Фединець, художники Контратович та Манайло, письменники Чендей, Скунць, Кривін...
«Можемо впевнено стверджувати: Володимир Микита увійшов до історії національного образотворчого мистецтва як один із видатних живописців ХХ століття з власною, самобутньою і яскраво вираженою мистецькою мовою, переступивши у століття ХХІ зі своїми полотнами, гідно прикрашаючи духовну скарбницю українського народу», — сказав заступник голови облради Андрій Сербайло.
Художникові вручено найвищу відзнаку області — нагрудний знак «За розвиток регіону».
 
Ужгород.
На знімку: автопортрет Володимира Микити.