Київська міська державна адміністрація встановила граничні торгові націнки на основні продовольчі товари, що підлягають державному регулюванню. Про це йдеться у розпорядженні № 15 від 10 січня, опублікованому вчора в газеті «Хрещатик».
Зокрема, повідомляє Укрінформ, граничний рівень рентабельності виробництва встановлено на рівні 12% для всіх виробників борошна пшеничного І та ІІ ґатунку, житнього борошна, хліба вагою понад 0,5 кг із цих видів борошна без додавання цукру, хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків.
На м’ясо птиці, ковбасу варену, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця встановлено граничні торгові націнки у розмірі 10%, на борошно, макаронні вироби, крупи, цукор — 12%, на яловичину, свинину, хліб — 15% без урахування витрат на їх транспортування у міжміському сполученні.
Крім того, зміни оптово-роздрібних цін на борошно пшеничне вищого, І та ІІ ґатунку, житнє борошно, яловичину, свинину, м’ясо птиці (тушка), ковбасні вироби варені, крім вищого ґатунку, молоко жирністю до 2,5%, сир до 9% жирності, сметану до 20%, масло вершкове до 72,5%, яйця, цукор, олію соняшникову виробники повинні декларувати в Головному управлінні цінової політики КМДА.