Футбол. Іспанія. «Кубок Сонця». Фінал.
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Карпати» (Україна, Львів). 0:1. Гол: Худоб’як, 59.
«Шахтар»: Худжамов, Адріано, Вілліан, Шевчук, Кобін (Гай, 82), Гай (Віценець, 63), Коста, Тейшейра, Іщенко, Чижов, Віценець (Бруно, 46). Тренер — Мірча Луческу.
«Карпати»: Руденко, Мілошевич, Тубич, Ощипко, Кожанов (Тістик, 90 +2), Петрівський, Худоб’як, Мартинюк, Ткачук, Мартінеш (Гудима, 90), Тіаго (Кополовець, 72). Тренер —Олег Кононов.
Рефері — Антті Мунукка (Фінляндія).
7 лютого. Ла Манга. Спорткомплекс Ла Манги. 250 глядачів. 14 градусів.
Цей турнір, звісно, не є найпрестижніший. Але зібрав він чимало пристойних команд. І нам має бути особливо приємно, що у вирішальному поєдинку зустрілися українські клуби.
Варто зазначити, що обидва фіналісти, особливо «гірники», зазнали істотних кадрових втрат. Адже вони відрядили до різних національних збірних цілий загін своїх гравців. Але і за таких умов матч вийшов доволі бойовим. Донеччани діяли цілком старанно і завзято. Вони створили чимало гострих моментів. Та не реалізували жодного. Можливо, так сталося через те, що цього разу командні швидкості у «Шахтаря» не були надто високі.
Взагалі, створилося враження, що львів’яни більше бажали перемогти. І в підсумку вони цілком заслужено домоглися бажаного. Доля матчу вирішилася після перерви, коли Худоб’як, діставши передачу від Мартинюка, потужним ударом влучив у ворота.
Пропустивши м’яча, «Шахтар» ніби й намагався зрівняти рахунок. Але ті потуги були не на належному рівні. Тепер чемпіон країни і одно-осібний лідер поточного національного чемпіонату, дочекавшись повернення з різних збірних свої провідних виконавців, проведе завершальну підготовку до римського матчу 1/8 фіналу Ліги чемпіонів (16 лютого) проти «Роми».
Ну а «Карпати», як відомо, єврозмаганнями не обтяжені. Тому після здобутої звитяги в «Кубку Сонця» з добрим настроєм спокійно продовжать підготовку до другої частини чемпіонату країни.