Проведення реформ для ефективності переговорного процесу з Європейським Союзом обговорювали на вчорашньому засіданні «круглого столу» в Комітеті Верховної Ради з питань євроінтеграції.

Під час VІІІ сесії Верховної Ради перед депутатським корпусом стоїть завдання продовжити курс реформ. Таку думку висловив народний депутат України від Партії регіонів, перший заступник голови парламентського Комітету з питань європейської інтеграції Володимир Вечерко.

«Адже без подальших трансформацій у сфері соціального захисту, без лібералізації вітчизняної економіки та укріплення засад демократії в суспільстві — розвиток Української держави неможливий», — зауважив депутат.

На його переконання, нині на часі здійснення реформ у сфері охорони здоров’я та пенсійного забезпечення, адже рішучих кроків влади в цій площині суспільство чекає вже давно.

«Проте проект пенсійної реформи має відповідати економічним потребам країни і в той же час враховувати інтереси громадян України. Тому ми шукаємо баланс між потребами економіки України, рекомендаціями вітчизняних та зарубіжних експертів і думками простих українців», — констатував В. Вечерко та наголосив на важливості консолідованої роботи всіх гілок влади та опозиції.

Директор департаменту Європейського Союзу Міністерства закордонних справ України Валерій Філіпчук, голова Євразійського інституту свобод Вероніка Прохира, президент Європейської асоціації українців Олексій Толкачов, народний депутат Ігор Плохой під час «круглого столу» на тему: «Угода про асоціацію у 2011 — мрія чи реальність?».

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.