За попередньою інформацією, одна людина загинула, десятьох доставили в лікарню через отруєння димом унаслідок пожежі, що виникла в лікувальному корпусі №3 санаторію «Поділля» у Хмільнику в ніч на 8 лютого.
Віталій Семенюк, працівник прес-служби обласного управління МНС, який був очевидцем гасіння пожежі, повідомив кореспондентові «Голосу України», що факт загоряння зафіксовано о 23-й годині 30 хвилин 7 лютого. На дев’яту годину ранку наступного дня, каже співрозмовник, дим іще йшов з сьомого, останнього, поверху. Жоден з одинадцяти рятувальних підрозділів, задіяних на пожежі, не залишив місце надзвичайної події.
— Велику задимленість спричинив пластик, яким обшиті стіни в коридорах будівлі, — уточнює співрозмовник. — Тому відпочивальники, а їх було приблизно 150, рятувалися переважно через вікна. Один чоловік вистрибнув з четвертого поверху. Його доставили в лікарню з тяжкими травмами. Дехто спускався на простирадлах. Чоловіка, в якого стався серцевий напад, виніс із вогню начальник караулу Хмільницької пожежної частини на прізвище Камбаров.
На жаль, вогонь таки забрав життя однієї відпочивальниці. Це жінка старшого віку. Поки що її прізвище невідоме. Так само не вдалося з’ясувати, звідки вона приїхала на лікування.
Евакуйованих відпочивальників розмістили в інші корпуси. За словами Віталія Семенюка, будинок пошкоджено приблизно на третину.
Детальніше про надзвичайну подію в санаторії «Поділля» — у наступному номері.