У Макіївці припинили цілодобову подачу холодної води у вихідні. Причина — борги населення перед місцевим водоканалом, які, за словами міського голови Олександра Мальцева, досягли 72 мільйонів гривень. Тож із перших днів нового року мешканці міста звикають до подачі води за графіком — по кілька годин на день. 
Торік місцева влада зробила «подарунок» виборцям, пообіцявши не відключати воду в суботу та неділю. Про таку розкіш (ідеться про холодну воду, тому що гарячої в місті немає давно) макіївчани могли лише мріяти. Щомісяця місто доплачувало водоканалу один мільйон гривень, сподіваючись на вчасні розрахунки громадян. А тепер влада запевняє: про цілодобову подачу доведеться забути щонайменше на три місяці. Це викликало обурення сумлінних платників, які хотіли б користуватися благами цивілізації і надалі.
«Я довше, ніж до 1 січня, людям не обіцяв, тому що потрібно було перевиконання бюджету розписати, — заявив міський голова. — Тож вільні залишки будуть лише після затвердження звіту за минулий рік — це березень. Ми сьогодні не можемо надати жодної допомоги, і ніхто нам просто так воду не даватиме».
Раніше керівники міськводоканалу пояснювали складну фінансову ситуацію підприємства тим, що тарифи на питну воду не покривають витрат: зношеність водогінних труб висока і на їхній ремонт не вистачає коштів. Тому в місті подумують про підвищення тарифів.
Тим часом обласна державна адміністрація розробила концепцію державної цільової програми реформування та розвитку водогінно-каналізаційного господарства області на найближчі п’ять років та на період до 2020 року. Автори концепції планують скоротити втрати води з 52 до 30 відсотків та обіцяють, що 100 відсотків населення матимуть централізоване водопостачання і цілодобово питну воду. Тож чекати залишилося недовго — лише до 2020 року. Сьогодні централізованими водогонами можуть скористатися тільки 79 відсотків мешканців області, а централізованою каналізацією — лише  64 відсотки.