Cьогодні у Верховній Раді відбудуться парламентські слухання з питань оздоровлення та відпочинку дітей і молоді.
Упродовж останніх п’яти років в Україні погіршується стан здоров’я дітей. На це впливають негативні соціально-економічні, екологічні та психологічні чинники. Тому очевидно: треба об’єднати зусилля органів державної влади усіх рівнів, щоб забезпечити умови для повноцінного та якісного відпочинку дітей. Як повідомили в Комітеті Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, парламент, Президент, уряд постійно опікуються цими проблемами.
Так, ухвалений закон «Про оздоровлення та відпочинок дітей» визначає повноваження органів виконавчої влади і місцевого самоврядування.
Водночас у профільному комітеті повідомили, що нормативно-правову базу в цій сфері продовжують удосконалювати. Зокрема, готують зміни до законів «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів «Артек» і «Молода гвардія», «Про здійснення державних закупівель».
За рахунок бюджетних коштів оздоровлюватимуться та відпочиватимуть насамперед діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Зокрема: сироти, інваліди, а також діти з багатодітних і малозабезпечених сімей.
Влада робить усе, щоб мережі дитячих закладів не зменшувались. Так, на розгляді у парламентських комітетах перебуває законопроект «Про заборону ліквідації, перепрофілювання, відчуження та передачі в оренду оздоровчих закладів для провадження діяльності, не пов’язаної з оздоровленням та відпочинком».