У найбільшій львівській книгарні «Є» відбулася презентація дитячої книги «Зіркові історії успіху», на сторінках якої — 13 розповідей найвідоміших спортсменів країни. Ця книга є спільним проектом «Видавництва Старого Лева» та Фонду підтримки молодіжного та олімпійського плавання. На презентації були присутні два герої, два спортсмени — Денис Силантьєв та Василь Вірастюк.
За словами упорядника книги, головного редактора «Видавництва Старого Лева» Мар’яни Савки, книга виникла з ініціативи дружини Дениса Силантьєва — Інни. «Книга народжувалася 9 місяців. Ілюстрації до неї виконав один з найкращих коміксистів України Ігор Баранько. У книзі про свої досягнення та успіхи розповідають: Денис Силантьєв, Сергій Бубка, Ганна Безсонова, Наталія Добринська, Ірина Мерлені, Василь Вірастюк, Яна Клочкова, Вадим Гутцайт, Василь Ломаченко, Олександр Волков, Ганна Сорокіна, Олена Костевич, Андрій Гусін», — зазначила Мар’яна Савка.
Кожна розповідь у книзі ведеться від першої особи, у приватній довірливій формі спортсмени діляться найцікавішими історіями зі свого дитинства, відзначають ключові моменти життя та спортивної кар’єри, а також дають читачам поради, розповідають про свої правила та принципи.
Книга вийшла тиражем у 5 тис. примірників, має 85 повноколірних сторінок. «Зіркові історії успіху» оформлені як подарункове видання, у книгарнях коштуватимуть близько 60 грн. По завершенні презентації та публічної дискусії про проблеми та перспективи вітчизняного спорту обидва спортсмени дали автографи усім бажаючим...
Фото Євгена КРАВСА.