Потрібно розробити закон про статус малого й середнього бізнесу, де прописати права й обов’язки як для підприємців, так і для чиновників. Про це під час «круглого столу» на тему «Середній і малий бізнес як платформа виходу із кризи української економіки» заявила голова парламентського Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталя Королевська.

«Сьогодні робоча група Ради підприємців при Верховній Раді цим уже займається. Ми зможемо запропонувати парламенту законодавчі ініціативи, які стануть економічною основою для нашої країни», — наголосила вона.

За словами голови комітету, головне завдання — не допустити прийняття експериментів, що їх пропонує влада, і контролювати виконання законів. Крім того, аргументовано з альтернативними пропозиціями довести, що прийнято не той Податковий кодекс. Такий документ не здатний вибудувати сильну економіку.

Вона впевнена, що прийняття непрофесійних рішень призведе до ліквідації сотні тисяч робочих місць і до руйнування десятків тисяч підприємств. «Тому наша мета — побудувати економіку XXІ століття. Я вірю, що таку модель сьогодні можуть запропонувати саме «люди справи», — підкреслила голова профільного комітету.

Народний депутат розповіла, що, перебуваючи в Давосі, було дуже приємно почути слова прем’єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона про те, що найбільше у Європі необхідний агресивний трансконтинентальний поштовх для підприємницької ініціативи. «Чому європейці це розуміють, а в нас відбувається трансконтинентальний наїзд на малий і середній бізнес», — сказала вона.

Учасники «круглого столу» неодноразово відзначали, що потрібно сформувати такі правила гри, за якими вибудовуватимуться конструктивні відносини між бізнесом і владою.