Ужгород 

Ужгородський аеродром — єдиний у державі, на який, аби приземлитися, літаки заходять у повітряний простір сусідньої Словаччини. А за останні два десятиліття летовище «обросло» цілою купою забудов. Приміром, нещодавно один із забудовників намагався розпочати будівництво на відстані 156 метрів од радіолокаційної станції аеродрому. Після прокурорського припису про припинення робіт без оформлення необхідних дозвільних документів забудова на цій ділянці припинилася.

Водночас Ужгородська міськрада (на підставі рішень сесії від 5 лютого 2008 року та від 18 грудня 2008 року «Про надання земельних ділянок») видала дозволи на будівництво житлових та господарських будівель у приаеродромній зоні.

Прокуратура у квітні позаторік подала позови до Ужгородського міськрайсуду про визнання незаконними вказаних рішень міської ради. Однак Ужгородський суд виніс вердикт: справа не підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства. На оскарження цього рішення прокуратурою до Львівського апеляційного адмінсуду подано апеляційну скаргу. Ухвалою і цього суду апеляційну скаргу транспортного прокурора залишено без задоволення, а рішення суду першої інстанції — в силі. Та Ужгородська транспортна прокуратура на цьому не зупинилася і торік 14 липня внесла заяву про перегляд рішення Ужгородського міськрайонного суду у зв’язку з нововиявленими обставинами.