Під такою назвою вчора в Києві відбулося літературне дійство, яке ініціювала громадська організація «Не будь байдужим!». Під стінами Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова учасники акції — письменники Ірена Карпа, Сашко Ірванець, Олег Коцарев та студенти українських вишів — декламували твори про історичного «героя» і розмірковували про продажність високопоставлених освітян. За словами очільника громадського руху «Не будь байдужим!» Оксани Левкової, мета акції — затаврувати ганьбою тих діячів освіти, культури та науки, які розробляють, пропагують та підписуються під антиукраїнськими програмами та документами.
Коментуючи ситуацію «Голосу України», організатор акції зазначила, що насамперед ідеться про концепцію мовної освіти. Мовляв, дорослі зараз продають рідну мову, вступаючи в різні громадські ради при профільних міністерствах та відомствах і підтримуючи антинаціональні проекти...
Обурені літератори та студенти звернулися за поясненнями до завідувачки кафедри української стилістики Київського національного універсітету імені Драгоманова, доктора філологічних наук, професора Любові Мацко. Проте з’ясувалося, що власноруч науковець не підписувалася під цією концепцією, яка розробляється з ініціативи освітянського відомства. За словами Оксани Левкової, активісти громадського руху знайшли ще кілька знаних людей, чиї автографи нібито стоять під цим документом, і вони запевнили, що цього не робили.
Вл. інф.