Комуністична партія не підтримує жодну із запропонованих урядом реформ (пенсійну і земельну реформи, Трудовий і Житловий кодекси). Тому фракція КПУ не голосуватиме за них, заявив днями лідер КПУ Петро Симоненко.
А народний депутат Катерина Самойлик, повідомляє прес-служба КПУ, упевнена: скасування мораторію на продаж сільськогосподарських земель призведе до обезземелювання селян. Створення ринку сільськогосподарської землі, на її думку, насамперед вигідне великому капіталу. «Оскільки нині основною частиною земельних ресурсів володіють кілька сільськогосподарських холдингів, що належать олігархічним кланам. У разі скасування мораторію всі вершки зберуть саме вони, отримавши першочергове право викупу паїв», — упевнена Катерина Самойлик.
Крім того, за словами народного депутата, не останню роль у майбутньому «земельному дерибані» відіграє також відсутність у селян якісної сільськогосподарської техніки.
Факт
Згідно з даними Рахункової палати, машинобудування для українського АПК перебуває в критичному стані, випуск техніки вітчизняними підприємствами постійно зменшується. У результаті виробники сільськогосподарської продукції забезпечені технікою лише наполовину, а машинно-тракторний парк потребує оновлення майже на 90%.