До «Голосу України» продовжують надходити скарги на правоохоронців. Цього разу до редакції звернулася мешканка Житомира Тетяна Барановська 
(на знімку). Вона переконує, що вже більше року вимагає від прокуратури і міліції розслідувати крадіжку грошей з її квартири. Однак все безрезультатно. За словами жінки, дільничний міліціонер під час незаконного обшуку в її будинку викрав велику суму грошей. Однак про все по порядку.
Ця історія почалася ще рік тому. Повернувшись додому після тримісячної відсутності, Тетяна дізналася, що в її квартирі було проведено обшук. До безладу додавалася повістка з викликом до дільничного міліціонера. Як стало відомо, незадовго до від’їзду жінки зять, який живе в її квартирі, звернувся до міліції зі скаргою на тещу. Мовляв, вона веде аморальний спосіб життя і до того ж жене на продаж самогон. Заява пролежала на столі у правоохоронця майже тиждень, а потім, коли Тетяни вже не було вдома, він прийшов вилучати самогонний апарат. Гостинний зять, який навіть не зареєстрований в цій квартирі, дозволив міліціонеру провести обшук і  показав, що де лежить.
— Для того, щоб його проводити, необхідне рішення суду. Однак його не було. Крім того, міліціонери прийшли, коли я знаходилася за містом, — розповідає «Голосу України» Тетяна Барановська. — Вони перебували в будинку незаконно. Після цього в мене зникло 8 тисяч доларів і 2 тисячі євро, а також мобільний телефон і золотий кулон.
Приймати заяву про крадіжку грошей дільничний відмовився. І це не дивно. Адже жінка у зникненні заощаджень звинуватила саме його. Мовляв, діяв він у змові з її зятем. Не захотіли слухати Тетяну і в прокуратурі.
— Всі мої численні звернення до правоохоронних органів (в тому числі до Генеральної прокуратури і МВС) належних результатів не дали. Кримінальну справу стосовно цього дільничного до цього часу не порушили і викрадені гроші мені не повернули.
Кожного разу, отримуючи постанову про відмову в порушенні кримінальної справи, Тетяна Барановська зверталася до суду. Він скасовував її, але працівники міліції виписували нове. Таке ж саме. І це відбувалося неодноразово. Через півроку, пройшовши через декілька судових розглядів, Тетяні Барановській вдалося добитися порушення кримінальної справи за фактом крадіжки. Але все, що вона тепер знає, так це те, що справу передано в Богунський РУВС. На цьому слідчі дії завершені.
Що тільки не робила жінка, щоб встановити справедливість. Неодноразово проводила мирні акції під стінами прокуратури проти свавілля правоохоронців. За словами Тетяни, під час одного такого заходу правоохоронці без всяких пояснень вирвали з рук плакати і розірвали їх на очах у всіх присутніх. Також вилучили в неї особисті речі: сумку та папку з документами.
— Під час проведення пікету громадського порядку я не порушувала. Однак мене заштовхали в автомобіль і повезли до прокуратури. Там  утримували декілька годин. При цьому навіть не пояснили, на яких підставах затримали. Через деякий час знову посадили в машину і цього разу відвезли вже у Богунський райвідділ міліції. У РУВС допитували близько 5 годин. Правоохоронці примушували давати свідчення і підписувати протоколи. Однак до цього часу не розумію, що вони від мене хотіли. Напевне, просто забрали з місця проведення заходу, щоб на весь світ не заявляла про порушення моїх прав, — обурюється жінка.
Тетяна одразу звернулася зі скаргою на правоохоронців до прокуратури Житомирської області. Однак відповідь жінку шокувала. Наводимо текст майже дослівно:
«Прокуратурою області проведено перевірку за Вашою скаргою на працівників міліції. Встановлено, що до чергової частини Корольовського РВ УМВС України від співробітника охоронної фірми, що здійснює охорону прокуратури, надійшло телефонне повідомлення про незрозуміле зібрання громадян, серед яких є жінка із підозрілим предметом. Для перевірки цього повідомлення до прокуратури області виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що ця група осіб, серед яких були і Ви, проводить акцію протесту. В подальшому Вас відвезли до прокуратури Богунського району м. Житомира, оскільки на пропозицію працівників міліції Ви погодилися туди проїхати для уточнення Ваших вимог, які стосувалися розслідування кримінальної справи слідчими органами Богунського райвідділу міліції...
...В ході проведеної перевірки не встановлено даних про вчинення працівниками міліції стосовно Вас протиправних дій. Під час виконання своїх службових обов’язків працівники міліції за межі наданих їм законом повноважень не виходили, а тому підстав для прокурорського реагування не вбачається».
Відтоді пройшло вже більше року. Однак Тетяна все ж таки сподівається на встановлення справедливості. Каже, що буде йти до кінця.
Фото з архіву Тетяни Барановської.