Конотопські правоохоронці по гарячому сліду затримали 16-річного сільського жителя, який викрав майже дві тисячі гривень у сусіда-пенсіонера. Про крадіжку грошей стражі порядку дізналися вранці. Постраждалий зателефонував «102» і схвильованим голосом розповів, що невідомий проник до будинку та обікрав його. Виїхавши на місце скоєння злочину, слідчо-оперативна група зафіксувала сліди проникнення до будинку та факт викрадення грошей. Як стало відомо, пенсіонер зберігав свої заощадження у «надійному» місці — в чоботі під ліжком. Він гадав, що тут їх ніхто не зможе знайти. На жаль, чоловік помилявся.

— Щодня я ходжу по хліб у магазин, — розповідав згодом пенсіонер. — А сьогодні прийшов додому і побачив поблизу будинку на снігу чужі сліди. Зайшов до хати — і там хтось походив. Я одразу кинувся до своєї схованки, але грошей у чоботі вже не було.

Поблизу будинку та на городі працівники міліції виявили на снігу сліди взуття, які й привели оперативників до старої ферми. Там слід обірвався, але від ферми простягнувся новий — від велосипеда.

— Нам стало зрозуміло — зловмисник потрапив до господарства через город, — розповідає оперуповноважений карного розшуку Конотопського міського відділу міліції Роман Овчаренко. — До ферми він під’їхав на велосипеді, там залишив свого «залізного коня» й пішов на «діло». Через кілька хвилин крадій повернувся з награбованим. Сів на велосипед і поїхав. Нам залишалося з’ясувати, куди саме ведуть сліди.

Вони привели правоохоронців до одного з сусідських будинків. Зайшовши на подвір’я, міліціонери побачили велосипед із такими само протекторами, як і ті, що залишилися на снігу.

16-річний хлопець, відчинивши двері правоохоронцям, одразу ж у всьому зізнався і розповів, як усе було. «Скориставшись відсутністю господаря, проник усередину хати. Я кілька разів був у діда, тож добре знав, куди старий ховає пенсію. Забравши гроші,  пішов геть», — пояснював міліціонерам. Маючи за плечима судимість, хлопець вирішив продовжити вже добре знайоме йому ремесло. Для нього крадіжка — найлегший спосіб заробити. Того ж дня малолітній зловмисник частину грошей витратив.

Наразі стосовно підозрюваного порушено кримінальну справу за ознаками злочину ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України. До речі, в квітні минулого року хлопець скоїв аналогічну крадіжку і згідно з рішенням суду перебував на випробному терміні. Але відповідних висновків не зробив. Тож тепер йому вже не вдасться уникнути реального покарання. За ґратами він проведе щонайменше три роки.