У Комітеті з питань транспорту і зв’язку відбулося засідання робочої групи з питань законодавчого забезпечення безпеки руху на транспортно-дорожньому комплексі України.
Учасники радились, як удосконалити законодавство, яке стосується автомобільного транспорту. Зокрема, обговорили законопроект про внесення змін до кодексу «Про адміністративні правопорушення», який представив начальник Головної державної інспекції на автомобільному транспорті Юрій Майборода.
Документ передбачає:
— за перевезення пасажирів без договору штраф від 700 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
— за перевезення без ліцензії штраф 25 відсотків від вартості транспортного засобу, за повторне порушення — 50 відсотків, а за третє — вилучення автотранспорту.
Юрій Майборода передав законопроект з пояснювальною і порівняльною таблицями голові робочої групи, членові профільного комітету Ігорю Шкірі. «На засіданні комітету документ розглянемо і впевнений, що підтримаємо, після чого винесемо на розгляд у Верховну Раду. Також це питання обговоримо з віце-прем’єр-міністром —міністром інфраструктури Борисом Колесніковим, — зазначив народний депутат. — Головне, щоб законопроект було прийнято якомога швидше».
Не виключено, що парламент також спростить процедуру отримання дозволів на реєстрацію нових автостанцій, удосконалить роботу перевізників автотранспорту. Крім того на засіданні обговорювали, за якими критеріями визначатимуть комфортність автобусів.
На думку членів робочої групи, доцільно внести зміни і до Податкового кодексу, щоб привести до єдиної загальної системи оподаткування авто-транспортну галузь.