Глава держави пропонуватиме обирати парламент за змішаною виборчою системою. На цьому під час прес-конференції в інформагентстві «ІнтерМедіаКонсалтинг» наголосив міністр юстиції, голова робочої групи з питань удосконалення законодавства про вибори Олександр Лавринович.
«На першому засіданні робочої групи, яке відбувалося за участю Президента, він, як суб’єкт законодавчої ініціативи, дав чітку відповідь на це питання», — повідомив урядовець.
Прокоментував О. Лавринович і заяви деяких політиків про необхідність визнати неконституційними зміни до Основного Закону щодо дати парламентських виборів. «Можливість повторного розгляду Верховною Радою законопроекту щодо дати проведення виборів є меншою, ніж будь-хто може собі уявити», — сказав він.
За словами міністра юстиції, в нашій країні не існує жодної політичної сили, яка б ні разу не заявила про порушення під час голосування та про голосування чужими картками. «У нас існує норма про особисте голосування народним депутатом. Чому ж протягом всього існування незалежної України питання особистого голосування не вирішується? Відповідь проста: цього ніхто не хоче. Хоча реально технічно ідентифікувати голосуючого дуже просто, і це реалізовано в європейських парламентах», — додав О. Лавринович.