Депутатська фракція Народної партії у Верховній Раді України вкрай занепокоєна ситуацією, що склалася у сфері агропромислового комплексу країни, зокрема, неналежним станом розвитку вітчизняного машинобудування. Про це йдеться у депутатському запиті лідера фракції Народної партії Ігоря ШАРОВА до Прем’єр-міністра Миколи Азарова.
«Незважаючи на те, що машинобудування для АПК у структурі економіки України займає одне з важливих місць та існує як головне джерело розвитку сільськогосподарської і продовольчої галузей, обсяги випуску техніки вітчизняними підприємцями значно зменшуються, окремі підприємства не працюють або ж взагалі припинили своє існування», — зауважує І. Шаров. І розцінює сучасний стан розвитку агропромислового комплексу країни як «вкрай критичний». На думку народних депутатів України, незважаючи на здійснені кроки та низку законодавчо затверджених нормативно-правових документів, на сьогодні відсутня дієва державна політика розвитку вітчизняного машинобудування для забезпечення потреб сільгоспвиробників.
Зазначені проблеми потребують суттєвого втручання держави у їх розв’язання, — наголошує Ігор Шаров. З огляду на вищевикладені обставини, задля недопущення дестабілізації у розвитку вітчизняного агропромислового комплексу держави лідер фракції Народної партії звертається до прем’єра з проханням дати доручення відповідальним органам державної влади вжити рішучих заходів щодо підтримки розвитку вітчизняного машинобудування у сфері агропромислового комплексу країни, з метою належного забезпечення потреб сільськогосподарських виробників.
Вл. інф.