Одразу п’ять шкіл Тернопільщини отримали шкільні автобуси. Щасливчиками стали Саранчуківська (Бережанський район), Лопушнянська (Кременецький), Новосілківська (Підгаєцький), Новосільська (Підволочиський) та Загір’янська (Зборівський) загальноосвітні школи І—ІІІ ступенів. Без сумніву, це значна подія не лише для школярів, а й учителів, батьків. Скажімо, половина учнів Саранчуківської школи добирається з навколишніх сіл. Хто — рейсовими автобусами, хто — пішки. У негоду діти часто запізнювалися на уроки, за них хвилювалися батьки.

— В останні п’ять-шість років програма «Шкільний автобус» дещо пригальмувала, — сказав голова облдержадміністрації Валентин Хоптян, — але є надія, що вона знову набере обертів.
Він вручив ключі від автобусів директорам шкіл (на знімку). Приїхали на урочистості також учні, батьки, які й стали першими пасажирами. Перед тим, як вирушити в дорогу, представники духівництва освятили машини.
До цього в області було 30 шкільних автобусів, придбаних за державні кошти. Ще 28 закупили за участю місцевих громад. Потреба — щонайменше сто транспортних засобів.
Фото Юрія ЗАРУЦЬКОГО.