Голова Верховної Ради Володимир Литвин другого лютого взяв участь у засіданні Ради національної безпеки й оборони, яке відбувалося під головуванням Президента Віктора Януковича. На порядку денному, як повідомляє прес-служба глави держави, стояло одне питання — про направлення миротворчого контингенту України для підтримки миротворчої операції ООН у Кот-д’Івуарі.
Президент нагадав, що 19 січня 2011 року Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію №1967 щодо розширення своєї миротворчої операції в Кот-д’Івуарі. Крім того, до України як до держави-контрибутора безпеки у відповідному субрегіоні з проханням посилити підтримку миротворчих сил звернувся особисто Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Бан Кі-Мун.
Зважаючи на специфіку регіону, а саме: надзвичайну бідність, велику кількість локальних і регіональних військово-етнічних конфліктів, що може призвести до масштабної гуманітарної катастрофи на Африканському континенті, участь України в миротворчій операції ООН, на думку 
В. Януковича, буде стабілізуюча.
Водночас він нагадав про висловлювані окремими вітчизняними політиками побоювання, що в разі початку громадянської війни в Кот-д’Івуарі українські миротворці в складі сил ООН можуть безпосередньо взяти участь у збройному конфлікті, а це створить реальну загрозу життю наших військовослужбовців.
«У будь-якому випадку ми маємо продумати, які додаткові заходи з посилення безпеки потрібно здійснити», — наголосив В. Янукович. Нагадаємо, рішення про направлення миротворчого контингенту за поданням глави держави ухвалює Верховна Рада України.