Експертна комісія Національного олімпійського комітету України назвала імена героїв спортивного січня. Найкращою спортсменкою місяця визнали велосипедистку Любов Шуліку, а її наставник Сергій Базін став найкращим тренером першого місяця поточного року. На олімпійському треку в Пекіні (Китай) на етапі Кубка світу Шуліка перемогла в спринтерських перегонах і показала другий результат в керіні.
Баскетбол. Єврокубок. Турнір 16 найсильніших. Група J. 3-й тур. «Будівельник» (Україна, Київ) — «Ле Ман» (Франція). 67:61 (16:13, 15:14, 21:14, 15:20). «Аріс» (Греція) — «Геттінген» (Німеччина). 82:84 (22:16, 21:23, 19:1, 20:32).
«Геттінген», «Будівельник» — по 2 перемоги, «Ле Ман», «Аріс» — по 1.
Бокс. Кубинець Одланьєр Соліс, який 19 березня вийде на ринг проти чемпіона світу українця Віталія Кличка, заявив, що цей бій не є найскладнішим у його спортивній біографії.
«Із чого ви взагалі взяли, що цей поєдинок буде найважчим у моїй кар’єрі? — запитує Соліс. — У всіх хлопців, з якими я раніше бився, було по дві руки й по дві ноги. То чим Кличко відрізняється від них? Якби у Віталія було три кулаки, тоді б ще можна було про щось говорити...»
А от оцінки і прогнози Фріца Здунека, тренера Віталія Кличка:
— Соліс — швидкий спортсмен, у нього хороша техніка, що логічно для вихованця кубинської школи. Щоправда, йому бракує досвіду в професіональному боксі і він ще ніколи не зустрічався з іменитими супротивниками. Тому не сумніваюся, що Віталій упорається з ним. У чому бачу слабкі сторони Соліса? У нього недостатня фізична підготовка. Крім того, хлопцеві заважає катастрофічна недисциплінованість і лінощі. Та й зайвих кілограмів п’ятнадцяти Одланьєру не завадило б позбутися.
Як складеться майбутній поєдинок? Гадаю, Соліс небезпечний лише в перших раундах — потім йому знадобляться паузи, щоб відпочити. Але такої можливості Віталій йому не дасть. Упевнений: чемпіонський пояс залишиться в нас. Не думаю, що бій буде легким, але сподіваюся, що він завершиться нокаутом у сьомому або восьмому раунді...